artamira_tattoo_tetovalas

 A “tattoo” szó a tahiti “tatu” szóból származik, aminek a jelentése röviden annyit tesz, hogy nyomot hagyni valamin.

 

Tetoválás egyedileg tervezett grafika alapján.

Egy sokak által vitatott állítás szerint a tetoválást már i.e. 1200 évvel ezelőtt is használták. A tetoválás célja, oka az idők során kultúráról kultúrára változott. Mindig fontos szerepet töltött be szertartásokban és a hagyományokban.
A legrégebbi ismert emberi tetoválást Ötzi viselte, az 1990-es években az Alpokban talált férfimúmia, korát kb. 5000 évesre becsülik. Bőre párhuzamos és keresztre emlékeztető rajzolatokkal díszített.

Sokak számára a tetoválás nem csupán divat, egyre többen vannak akik azért tetováltatják magukat, mert így akarják kifejezni, megvalósítani önmagukat. Minden egyes tetoválás egyfajta üzenet a külvilágnak, de a viselője számára is fontos mondanivalót hordoz. A tetoválás egy ma is fejlődő művészeti forma, amely hasznosítja a korunk tudását és tapasztalatát. Az idők során az eszközök is fejlődtek és az alkalmazásuk lehetőségei is. A legmodernebb tetoválási irányzatok elkezdték hasznosítani az elektronikai világ vívmányait. Nem csupán festékkel lehet alkotásokat létrehozni testeken, hanem fényekkel is. A fénytetoválás egy nagyon különleges eljárás aminek segítségével a bőr felületére apró nyomásérzékeny led lámpákat juttatnak, amelyek csak érintés hatására mutatják meg viselőjének motívumait, titkait. A tudomány és a művészet abba az irányba fejlődik, hogy hamarosan úgy tekinthetünk testünkre mint egy kivetítőre és akár animációs filmet is komponálhatunk magunkra egyéniségünk szerint.

Elkészített alkotásaim a GALÉRIA menüpontban láthatóak.